Veressjøen rundt langrenn 2022

Så fikk Helgådal IL endelig arrangere Veressjøen rundt Langrenn, uten en pandemi som truet rennet. I et snørikt Vera lå alt klart for å få til det etter hvert tradisjonsrike rennet. Det femte som lot seg gjennomføre, 3 er blitt avlyst. 1 pga vær i 2016, 2020 og 2021 pga pandemi. Været må en si var på arrangørens side. Med en topp da sola stakk fram. Og den første av dem startende i konkurranseklassen (22 startende) , kom i mål. Og det var ingen ringere enn en sprudlende Emil Iversen. som vant Herreklassen. Og Maren Smulan Sagland som vant dameklassen.

Masse av publikum sto langs løypa å heiet, samt bjeller som ringte . Så det hjomet i fjellene. Nærmest som et lite VM97 Trondheim. Og tilbake meldinger var også på det nivået. Alltid trivelig å komme til Vera, god speakertjeneste, hyggelig med livemusikk, flotte løyper i fint terreng, god mat og trivelig stemning osv osv. Dette er virkelig moro tilbakemeldinger å ta med til neste renn. Palmhelga 2023 – men først med joggesko på 25.juni 2023.

I minisjøen var det 22 startende og i Trimklassen hele 87 startende. Så og ha et turrenn i Vera på palmelørdag. Med mange av dem store på Janteloppet og Juniorer på Norgescup. Viser at dette renn er virkelig liv laga. Om klubber kunne tatt et tak å dra på hverandres renn og snakket fram at å delta på skirenn er ufarlig. Så tror jeg mye av problematikken i sviktende tall kunne vært snudd.

På Vera samfunnshus ble det serverer kjøttkaker, rømmegrøt, hamburger og pølse med chips mm. Mange benyttet dette flotte tilbud. Og gode penger kom i kassen til huset. En en dreven driftig gjeng sto for det hele i en flott ramme.

Moro å se en strålende opplagt Emil Iversen som lot seg behørig intervjue av speaker Odd Helge Roksvåg. Om sesongen, videre satsing mot VM 2025, gamle rykter om kjærlighet osv. Emil ga honnør til sin superfan mormor. Og hans far Ole Morten Iversen sa litt om sin tid som landslagstrener.

Det ble 2 overaskeleser etter rennet. Lederen i Helgådal IL Ingrid Elnes Sælleg fikk en fortjent pris og Geir Lustad for utallige år å ha stått på som premieutdeler. En ser her viktighet av frivillighet. Disse utmerkelser ble delt ut av Leder i Arrangement komité Vegard Ottermo.

Det ble nok en minnerik og fin dag i Vera som frivillig.

Vidar Aksnes

Skigal og Frivillig

Levanger 10.04.2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.