RIKDOM, TIV 2022

Lørdag fikk Skigal gleden å oppleve Rikdom under Toppidrettsveka 2022, som frivillig sammen med Strindheim ski. Rikdom det er gleden av å være frivillig enkelte dager i ei tid der kroppen ikke strekker til hver dag. Hva er vel bedre enn å får være med å dele opplevelser sammen med løpere, trenere, arrangør og andre frivillige. Og bli hilst på, med å få høre så trivelig å se deg. Er helt innafor.

Startet dagen med å parkere på Granåsen barnehage. Og samtidig få bivåne dem enorme hoppbakken som er under bygging til VM2025.

Passerte den enorme snøhaugen, snø som er lagret under flis. På tur til ski anlegget.

Et

Et Granåsen skisenter viste seg fra sin beste side. Info med utdeling av t-skjorte og vest ble gjort på tribune, før Reklame , bannere, osv ble plassert ut.

 Granåsen skisenterTrondheims hovedarena for vinteridrett, knyttet til skihoppingkombinertlangrenn og skiskyting. Anlegget ble brukt under ski-VM 1997, og brukes også til verdenscuprenn. Anlegget til langrenn og skiskyting brukes også som konsertarena på sommeren.

Gamle Granåsen ble åpnet i 1940 og hadde tre bakker på K80 (revet), K65 og K38 (fremdeles i bruk pr. 2010) og var arena for skihopping under junior-VM på ski i 1984. Hoppanlegget fra 1990 bestod av to hoppbakker med størrelse K124 (HS138) og K90 (HS105) og er modernisert felre ganger. I 2021 rives de to bakkene, og to nye bakker bygges til ski-VM 2025. Kilde Wikipedia

Flere rulle skirenn i Toppidrettsveka 2022 ble gjennomført i løpet av dagen. Fristil og klassisk damer og menn. Samt gledelig å få gleden av å se kombinert damer og herrer. Mye å se på for en skigal. Der vakt ved tunnel ned til stadion var oppgaven sammen med 2 andre frivillige.

Alltid moro å se sprinter Ane Appelkvist Stenseth , her på 10 skate. 33 pl i ikke hennes favorittdistanse

Hyggelig å se den sterke finnen Livo Niskanen. Her fra før løpet med sin trener, under 15 skate nr 23 og i mediasonen etter løpet.

Johannes Høsflot Klæbo hadde vært litt ut av ordinær trening en periode. Men fikk til noen gode økter under TIV 2022. Her fra 15 km skate, der han klokket inn til en flott 6 plass.

Alltid hyggelig å treffe og se den sympatiske Thomas Hjalmar Maloney WESTGÅRD. Her fra 15 skate 31 plass.

Great Britan sin Andrew Young er en jeg alltid følger med argusøyne. Her fra 15 skate der han fikk en flott 25 plass i et meget stort heat.

Jan Thomas Jenssen gikk inn til en sterk 10 pl på 15 skate. Og han måtte flikke opp startnr pga stor varmeutvikling i den kraftige motoren.
En av mine virkelig store forbilder Martin Løwstrøm Nyenget gikk inn til en meget sterk 2 pl på 15 skate og 3 pl sammenlagt TIV 2022.
Alltid hyggelig med en prat med Didrik Tønseth. Her etter seier i 15 km skate.
Fikk gleden av å treffe Jørgen Nyland Graabak for første gang. Her fra 10 km skate. Jørgen ledet også etter hopp delen.

En som følges spesielt med argusøyne denne sesongen. Er Steinkjer Skiklubb sin Pål Trøan Aune. Han har tatt store steg spesielt på distanse. 10 pl på 54 km klassisk langløp Hitra. Og 7 plass her på bilde under 10 km jaktstart klassisk. Samt at han tok 2 pl på sin favoritt distanse klassik sprint på Aure. Pål tror jeg får en enorm sesong. Tross at han satser alene. Her er en kraftkar av en utøver som virkelig satser.

Tusen takk til alle og enhver for en minnerik og flott dag i Granåsen. Takk Strindheim som tok mæ imot.

Mvh Vidar Skigal Aksnes

Frivillig og Museumsbestyrer i Skigalmuseum.

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.