Nordisk Juniorlandskamp Steinkjer 2022

Landskampen er for juniorer i alderen 17-18 år, hver nasjon kan stille med så mange løpere de vil, men bare fire teller i landskampen. Det var på plan syv deltagende nasjoner i tillegg til Norge som er Sverige, Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia og Litauen. I tillegg skulle USA med en tropp utenfor mesterskaps konkurranse. Men kun Norge, Sverige, Finnland og Estland stilte. Noe Covid 19 må ta skylden for. Hadde nok en gang gleden å være frivillig i et mesterskap. Og nok en gang på Steinkjer skistadion hos Steinkjer skiklubb. Som vanlig en rutinert gjeng med en del kjente, men også nye ansikter i frivillig korpset. Og for andre gang fikk jeg bo på nedre Klubbhus. Denne gang med opprykk til styrerom. Etablerte medbrakt feltseng med madrass. Kom innover på torsdag ettermiddag. Gikk igjennom rutiner og planer for neste dag. Covid 19 i fokus her også.

Fredag morgen startet med kaffekoking til smørere ( For Norge Hallstein og Tor Bøgseth, tidtaking Eqtiming ( kjentfolk Hans Lund og Ole Morten Frøseth, Speaker ( Arve Austheim) Han ble alene da den egentlige speaker ble satt ut av Covid 19 og reserve ble syk. Arve leverte på høyt nivå med 2 språk.

Presis kl 07.00 startet planlegging , utsetting av gjerder, mønepanner, merking, oppsetting av startnummer/brikketelt mm. Alt dette gikk som vanlig smukt. Alltid noe å pirke på, men det taes under veis. Og med en stødig TD ( Arne Otto Vedvik) med mye erfaring som gjorde at vi var ferdig i god tid før start kl 10.00. Sikkerheten var også gått ivaretatt med Lege, sanitet og Ida Sekken på plass.

Det ble som vanlig en spennende sprint fri med flotte dueller mm.

Resultat ble som følger

https://www.langrenn.com/app/uploads/sites/4/2022/01/results-nordic-jr-competion-sprint.pdf

Dag 2 lørdag var det duket 5 km damer og 10 km menn klassisk. Med samme forberedelser som Fredag. Men med noen forandringer, passering og spor . Under hele mesterskapet sto som vanlig den rutinerte tråkkemaskinfører Odd Martin for nærmest plettfri tråkking og spor legging. Tross lite snø enkelte plasser. 2km med kunst snø var lagt ut.

Resultat ble som følger

https://www.langrenn.com/app/uploads/sites/4/2022/01/results-classic-saturday.pdf

I tillegg på lørdag var første dag i Steinkjer festivalen. Så nedrigging av stadion ble etter dette. Det snødde mye i enkelte perioder denne dag.

En eksrta hyggelig sak på Instagram fra Lørdagens vinner av 10 km menn Kristian Kollerud

Fikk selv en meget stor overraskelse på lørdag kveld. En gjeng av dem som jeg hjalp til sammen med, kom på hyggelig besøk. Noe som rørte meg virkelig. Der er å bli satt pris på.

Søndag er vel selve festdagen i et slikt mesterskap. Stafett sto på programmet. Fikk en melding fra en skivenn Sandra Lyngstad » Alltid den beste dagen på Nordisk det, så my idrettsglede. Håpe mang male flagg i ansiktet» Og det var det blant jentene, gutta feiga nok ut;-)

Resultat ble som følger

https://www.langrenn.com/app/uploads/sites/4/2022/01/results-relay-sunday.pdf

Det ble virkelig 3 finer dager på Steinkjer der en fikk se ungdom som kanskje er neste generasjon løpere vi ser i World Cup. Fikk hilst på en svensk kjenning Jørgen Brink. Og fikk hilst på mang nye og slått av en liten prat. Kokte kaffe hver morgen og fulgte litt med i området på kveld og natt.

Etter stafetter var det duket for Skicross under Steinkjer festivalen. Masse unger som syntes dette var meget artig. Og trur du jaggu itj sola kvitterte meg ut fra Steinkjer Skistadion for denne gang.

Takk for meg

Mvh Vidar Skigal Aksnes

Skigal Museumsbestyrer og frivillig (

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.