Lokal`n

2 par ski , sko og hopphjelm. Et set up fra Arne Sandvik, Levanger sin karriere

Mye flott utstyr, smøre utstyr. medaljer, vimpler, bøker osv fra Ole Morten Sandnes Født: 16.07.1937, Nestle BIL Levanger En meget rik og langvarig karriere. Løp og langrenn i innland og utland.

Paralympic Bronse Ice Sledge Speed Skating – Men’s 1500 m LW10-11 Lars Andresen 1968, Levanger Samt deltagerklær. Sitat Lars «pent brukte sko»

Sara Sætre Rønningen, Skogn. Her en signert drakt fra Stohamar for sesongen 20/21, hun var der 2 sesonger.

Langløp-spesialist Johan Kjølstad skulle etter planen stille opp i langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia søndag 11.01.2015. Slik gikk det imidlertid ikke. Før start gled 31-åringen, som går for privatlaget Team United Bakeries, på isen utenfor hotellet og måtte fraktes til sykehus. Jeg lagde en kjelke til Johan. Slik at han fikk noen gode stakeøkter. NRK sendte forøvrig en lite reportasje fra Granåsen under trening. Fikk en flott signert gul BIB for tjenesten under besøk. Dette var stort.

2 flotte Hoppdresser fra Andreas Kolset Stjernen (født 30. juli 1988 i Levanger) Gitt og signert i forbindelse med et TDT arr (Hunt undersøkelse)

KNUT JOHANSEN

Født 28. februar 1942

Friskusen fra Langnesset

På 60 -og 70-tallet var det hoppbakker rundt om i hele nåværende Levanger kommune. Idrettslaga arrangerte klubbmesterskap hvert år i aldersbestemte klasser for gutter fra 10 års-alderen og opp til og med senior.

Historia jeg her skal fortelle er hentet fra Knut Johansens flotte hopp-karriære og hente da han var 15 år.

Etter konfirmasjonen hadde Knut fått jobb hos firma Olaf Eklo i Kirkegata der han var «smøregutt» i verkstedet der han hadde Johan Østlie som sjef.

En dag Knut var på vei heim for og spise i det de kalte «middagspausen» som gjerne varte en hel time, kom han syklende ned det vi i dag kaller Nordsiveien. Da oppdaget han stor aktivitet i bakken i Staupshaugen. Der holdt bla Johan Reinan og flere på og ordnet til klubbmesterskap for sportsklubben «Nessegutten». Knut som var medlem og hoppet for klubben  hadde ikke fått med seg dette og lurte på om han kunne få være med. Utstyr hadde han ikke til og hoppe i. Han var iført kjeledress og støvler og med «twist-dotten» på baklomma var han ikke akkurat utstyrt til og hoppe. Men det stoppet ikke gutten fra Langnesset. Knut fikk låne seg et par ski og med kjeledress og støvler hoppet han og vant klasse 15/16 år og ble klubbmester.

Knut var en meget bra hopper og vant mange renn rundt om i distriktet som guttehopper og i juniorklassen. Han sier selv at han ikke vet om andre som har hoppet i Torsbustaden på langrenn-ski.

Ketil Vidar Iversen.

Levanger 26.01.2022

Eldar Rønning (født 11. juni 1982) Har mye fra han Startvester, sko, drakt mm

En #signert #sykkeltrøye til lokal’n på Skigalmuseum i dag. Fra @vidar_vikestad Sykkellag: Team Van Eyck Sport-Josan (Belgia) og IL Sverre sykkel (Norge

En hyggelig hilsen fra over there. Fra Magnus Norøy Levanger og Frol. Samt Astrid Stav Meråker og Vsrden.