Ennele

Etter en pandemi som satte en stopper på frivillig fronten, så var dagen der. Etter å vært med på å planlegge 2 skirenn og 2 løp så skulle jeg endelig få være med på det tradisjonsrike Veressjøen Rundt. Startet hjemme ifra 06.00 i 4 gr, med et skikkelig høst drag i lufta. I veksel mellom skodde og solgløtt, så ble turen til Vera magisk. På en flere ganger omtalte humpete vei gikk turen oppover til fjellbygda meget greit.

Og komme opp til samfunnshuset som var pyntet til fest var andektig. Kom raskt i gang med rigging av stadion. Føler at dette faget sitter. Vær enkelt løste sine oppgaver smidig. Små raske diskusjoner føltes greit. Smidighet og erfaring gled liksom inn i kvar andre.

En fikk raskt satt arena og tilhørende områder. Folk kom raskt til stede. Første startende av i alt 137 påmeldte dro av gårde i mot 8.30 tiden. Så gikk det slag i slag. Akkompagnert av en strålende opplagt Bård Bratli og en tydelig historisk Odd- Helge Roksvåg, så fløt dette gått. Sikkerhet gått i varetatt av Verdal Røde Kors. Raskt kom de første i mål. Store som små, gamle som ung. Noen første gang, andre 25 gang og mere.

Moro for en Skigal å se Steinen som Oddvar Brå signerte under Veressjøen i 1991

Kl 14.00 gikk starten for konkurranse klasse. Et lite felt på 10 stk dro avgårde. Sunniva Aksnes ble historisk, som første dame fra Helgådal som vinner Veressjøen Rundt – gratulerer . Stor gratulasjon Erik Nordvik fra Namdal Løpeklubb som vinner herre klassen for femte år på rad! En meget flott tradisjon med kansjente og kransgut, som gir krans til vinnerne i ren Wasalopp stil.


Ellers var det i åre en liten fjellmartna med Mørtelmus, Kvestkjærring og Hurpetree . Og litt salg ble det. God mat ble servert av folk fra Vera samfunnshus.

Tusen takk for meg til Helgådal IL og fjellbygda Vera.

Mvh Skigal

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.