Marit Bjørgen suveren vinner av Touren 2015

Da har vi lagt bak oss Tour de Ski 2015. Søndag kunne hun endelig bryte forbannelsen rundt Touren og  Marit Bjørgen ble suveren sammenlagt vinner  . Det ble en ren parademarsj fra start til mål. Seier i 6 av 7 renn. Etappene var

1. etappe – Oberstdorf – Prolog 4 km, fristil
2. etappe – Oberstdorf – Jaktstart 15 km, klassisk
3. etappe – Val Müstair – Sprint, fristil
4. etappe – Toblach – 5 km, klassisk
5. etappe – Toblach – Jaktstart 15 km, fri
6. etappe – Val di Fiemme – Fellesstart 10 km, klassisk
​7. etappe – Val di Fiemme (Monsterbakken Alpe Cermis) – Jaktstart 9 km, fri

Marit  sa helt fra start at dette er bygd for henne. Ikke mange har hatt troen, og likevel klarte hun  det. Hun  har prioritert VM og OL i mange år, og hun er 34 år og fryktet at dette toget hadde gått. Hun  vet hvordan de andre utvikler seg og hvor tøffe de er blitt de siste årene, og hun  trodde kanskje at dette ville bli tøft for, for henne. Men hun klarte det, forklarte Bjørgen under den internasjonale pressekonferansen.

Når dette er gjennomført og nok et mål er nådd, så tror jeg Marit er tilnærmet  mett som skiløper og blir ikke noe overasket om hun legger opp etter denne sesongen. Men det er kun Skigal`s magefølelse.

Å se skivenninne Heidi Weng`s uttalelser om Marit gjør vel ein og ein kvar rørt. Heidi er vel opp mot tilnærmet ein Marit kopi. Og ikke mye vil vel overaske at Heidi blir å se på toppen av pallen i mange renn og alle stilarter fremover.

Tusen takk for meget fine dager foran TV og se deg Marit i en slik form. Måtte dette vare mot Falun 2015. Da kan vel en Marit Bjørgen fan nok en gang får store opplevelser.

Vidar Skigal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.