Landsem skifabrikk

Hadde gleden av å få se inn i der starten var for Landsem skifabrikk i Rinndal var , grunnlagt i 1946. På besøk hjemme hos Johan Landsem. Sønn av grunnlegger Even Landsem. Der undertegnede og Steinar Nyland fikk serverte nystekt varm eplekake med is , med nydelig kaffe til. Det hele startet nede i en kjeller i Even`s bolighus.

Her ble det laget ski i en viss skala til i 50/51 da nytt bygg ble reist. Johan bor i dette i dag.

Og når Johan donere Landsem smøreprofiler og en eske fra ca sent 1960 fra skifabrikkens dager. Så ble dette helt fantastisk nok en gang. Landsem Skifabrikk flyttet til større nybygde lokaler i 1967 , og det ble bygget egne fabrikklokaler noe utenfor sentrum av bygda. Landsem skifabrikk ble overtatt av Madshus i 1987, og produksjonen flyttet til Biri. Landsem solgte de siste årene ca 60 000 par ski i året. En epoke i Rinndal var over.

Turen fortsatte til Rindal Skimuseum og et besøk der. Ble tatt gått i mot av Museumsvenn og bestyrer Kari Elin Bolme Løfaldli. Alltid hyggelig. Skigal hadde med seg en ting til museet.

Siste del av turen ble på Boklansering av boka om Landsem skifabrikk. Skrevet av Terje Bye for Trøndersk slilaug. . Masse folk hadde møtt opp og det ble informert om boka. Olla T Heggem ønsket velkommen og hadde litt praktisk info. Otto Ulseth hadde et panel som drodlet litt rundt om Lansdem ski. Thor Gottås fyrte i vei et kort innlegg i ren Gottås til. Trondheim 2025, VM arrangør hadde et interasnt innlegg om ståe i arrangementet. Nok en flott dag for skigal.

Mvh Vidar Skigal Aksnes

Museumsbestyrer

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.