Hommelvik Grand Prix

Da var dagen kommet for et skirenn utenom pandemi, på ganske lenge. Det etter vært tradisjonsrike Hommelvik Grand Prix. Men en arrangør Hommelvik ski som har jobbet på høygir i 3 uker, så var dagen kommet. Det meste var lagt til rette for en strålende dag ved Hommelvik Sjøside. Nytt av året var klasser for ungdommer fra 13-16 år. 13-14 en runde a 2,5 km og 15-15 2 runder a 2,5 km. En gledelig tilvekst og populært for dem som stilte. Og gå med kamera foran seg på motorsykkel og drone henge over. For så å komme med på storskjerm er stort. 

Rulleskirennet i fristil fra Hommelvik Sjøside til Mostadmark startet kl 13.00. 15 km og 240 høydemeter i tøffe motbakker. Her var klassene junior/senior damer og herrer. Et meget sterkt felt i alle klasser, med løpere i verdensklasse. Både damer og herrer. Også løpere fra swe deltok. Ikke helt overraskende stakk Johannes Høsflot Klæbo av med seieren i senior herrer i et jevnt løp. Foran en strålende opplagt Emil Iversen , Sindre Bjørnestad Skar og Jan Thomas Jenssen (alle innenfor 1 sek) I damer senior tok Anne Kjersti Kalvå seieren med 0,5 sek foran Marthe Skaanes og Berit Mogstad 20 sek bak.

Det var mye folk i start område og teknikken var på plass. Mellom målgang og premieutdeling spilte Ska-frika på scenen. Et band som løste opp i folk. Tydelig at det å komme seg ut igjen er gått.

Nok en gang et flott gjennomført Hommelvik Grand Prix.

Takk for meg

Mvh Vidar Skigal Aksnes

Museumsbestyrer

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.