Gullrushet i Seefeld 2019

Mandag 25 februar hadde jeg gleden av å dra på mitt 4 Ski VM på rad, i sammen med Trøndersk Skilaug og Orkla Reiser. Med eget charterfly fra værnes gikk turen problemfritt ned til Munchen og videre til Innsbruck. Der bodde vi på et meget flott AC hotel.

På dag 2 tirsdag 26 feb var det klart for
10 km, intervallstart, klassisk – Kvinner . Og ikke uventet ble det her seier til Therese Johaug. Med den unge nye svenske Frida Karlsson på 2 plass og Ingvild Flugstad Østberg på 3 plass.

På tirsdag kveld ble en busstur til Italia, til en vingård.
Eller nærmere Kaltern Winecenter. Undertegnede angret dette før avreise og hadde ikke store forventninger. Men jaggu sa du smør. Dette ble en kulinarisk opplevelse av di sjeldne.

Onsdag 27 februar var det klart for
15 km, intervallstart, klassisk – Menn . Her ble det nok kanskje et av VM`s største øyeblikk. Martin Johnsrud Sundby fikk endelig sitt individuelle gull. Et meget rørende øyeblikk opprant seg på stadion og på blomster seremoni. Alexander Bessmertnykh tok andre plassen , med Livo Niskanen på 3 plass.

Torsdag 28 var det duket for en spennende stafett 4×5 km kvinner. Her var det spenning til siste slutt der Swe med Stina Nilsson vant over Therese Johaug på siste etappe. Russland ble nr 3.

I kombinert tok Jarl Magnus Riiber gullet på 10 km Gundersen Kombinert. Bernhard Gruber tok sølv og Akito Watabe Bronse. Her ble barnebarnet Jørgen Graabak til laugets egne Steinar Nyland nr 9. Akkurat dette var det knyttet spinning til da Jørgen falt stygt på trening dagen før. Med sprukken hjelm og ødelagt dress etter en regelrett spagat.

Fredag 1 mars var det klart for 4 x 10 km stafett. Her avgjorde Johannes Høsflot Klæbo i kjent stil til Norges fordel. Med Russland på sølv og Frankrike på bronse. Spesielt moro var det å se Emil Iversen ta en gullmedalje. Å få feire med Mormor og morfar i Den norske sjømannskirke, sammen med Team Bånnski.

Lørdag 2 mars var det klart for 30 km fellesstart fristil kvinner. her hadde vel dem fleste satt sine kroner på Therese Johaug. Og det gikk inn for full styrke. Her ble gull nr 3 i dette VM sikret. Med Ingvild Flugstad Østberg 2 sølvplass og Frida Karlsson på bronse plass.

Søndag 3 mars og avslutningsdagen med kanskje langrennsportens største prøvelse, nemlig den berykta 50 km fristil. Her var et meget sterkt lag i favorittsjiktet. Og for en gysare det ble. Hans Christer Holund rykket fra tidlig i løpet, i ren Johan Olson stil. Dette holdt helt inn. Med en hardt jagende Alexander Bolshunov på sølvplass og Sjur Røthe på Bronse. Og ikke nok med det. Martin på 4 plass, Simen på 5 plass. I tillegg var det meget moro å følge Irland`s THOMAS MALONEY WESTGAARD inn til en 55 plass.

Dette ble til et VM i øvre sjikt for Norge hva angår medaljer. Totalt alle grener 13 gull 5 sølv og 7 bronse for delt på 25 øvelser.

Det var fantastiske dager for alle og en hver med sol og flotte rammer.

Takk for denne gang Seefeld. Arrangementet var en nytelse å oppleve. Håper å komme tilbake en dag igjen. Men med noen mørke skygger i dette VM, så tror jeg det tar tid.

Skiglad hilsen Skigal

PS: Alle bilder tilhører skigal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.