Ei stor ski helg.

Vi har denne helga hatt ei stor ski helg, til stor glede for oss skiglade.

Martin Johnsby Sundby vant suverent for herrene. Der ble 7 norske blant dem 10 beste sammenlagt. Av dem helt store overraskelser ble Varden`s il ski Emil Iversen nr 10.

Therese Johaug vant nesten like suverent blant damene . Der ble det 4 norske blant dem 6 beste sammenlagt. Ingvild Flugstad Østberg ble nok årets stor norske overraskelse, med en meget gledelig andre plass. Skigal personlig gleder seg stort over Kari Øyre Slind sin gode sammenlagt plassering nr 18.

Den norske dominansen er stor som vanlig. Men enkelte meget gode utlendinger preger da noen løp og i sammenlagt lista. Men for Swe ble det en tung tour. Håper swe kommer sterkere tilbake.

Ski Classics 3. renn – Jizerska Bedrichov, Tsjekkia der tok Petter Eliassen fra Team Leaseplan go en suveren seier. Team united bakeries Johan kjølstad tok andre plassen og tok dermed over gultrøya sammenlagt.

Petter Eliassen fra Årefjellsloppet 2015 Foto: Skigal
Petter Eliassen fra Årefjellsloppet 2015

I dameklassen  Ski Classics-rennet Jizerska endte med tre svenske damer på topp. Lager 157 Ski Team-løper Britta Johansson Norgren var den klare vinneren. Her er en gledelig svensk innsats.

Under Scandinavisk Cup i Østersund stakk Even Northug Strindheim il av med seier i herreklassen i en amputert sprint klassisk lørdag  og Andreas Myran Steen Leksvik og Team Trøndelag på andre plass. Kari Vikhagen Gjeitnes Henning Ski vant dameklassen . Søndag ble Kathrine Rolsted Harsem nr 3 på 11 km (2o km forkortet pga kulde) klassisk. Fredag vant Maria Strøm Nakstad Byåsen Skiklubb/ Team Trøndelag Intervallstart 10 km fristil, med Silje Øyre Slind Oppdal il på 3 plass.

På Steinkjer skistadion har det i helga blitt arrangert Norges Cup junior. Se res liste under

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.