Bruksvallsloppet 2017

Bruksvallsloppet gikk av stabelen lørdag 11 nov distanse fri og søndag sprint fri. I år var dette ikke åpninghelg for Swe. Den er neste helg i Gellivare, men er tilbake som åpninghelg neste år. Hvorfor det er blitt slik, har jeg ikke klarhet på i skrivende stund. Det var stor forventning til Petter Nordthug sin ankomst.. Og dessverre ble det ikke noe av og ikke unormalt. Til stor skuffelse for frammøte journalister, publikum og arrangører. Men nok om det. Mange gode løpere fikk prøvd seg på snø med startnummer for første gang denne sesong. Lørdag var det kaldt -18 gr og litt vind fra morgenen av. Men sola gjorde sitt til at det ble en meget flott dag.

Det var knyttet stor spenning til herrenes 15 km fri. Her ble det tidlig klart at hjelperytter Chris Andre Jespersen fra Team Coop kom til å bite gått fra seg. Han vant like gått. Med Simon Lageson fra swe og et for meg uskrevet blad på en oppløftende 3 plass, Tore Leren fra Vingelen IL. En skiskytter som har flere gode meritter  bla jr verdensmester på Normaldistanse. Har går for team Mesterbakeren.

Ellers var det gledelig å se Strindheim løperen Lars Ove Aunli i god form og en god start, på en 4 plass. Og en løper fra Team Telemark Eirik Myse på 5 plass.  NT kretslags løpere kom noe ut i leksa, men innafor. Tar med  dette mot Beito.

I dameklassen 10 km fri ble Astrid Stav fra Varden og NT kretslag beste norske på en 5 plass. NT kretslag forøvrig noe uti leksa her å.

Frol il`s løper Magnus Norøy tok en oppløftende 6 plass på 10 km fri, og Oddmund Haugnes en 54 plass.

Litt magi. En tråkkemaskin gjør klart til søndagens sprint. Foto: Skigal

Søndag var det klart for sprint fri. Her var det nok  knyttet stor spenning rundt Steinkjer skiklubbs Pål Trøan Aune og Team Trøndelags Even Nordthug. Pål tok føringa i Prolog og så seg ikke tilbake en gang, før seier i finalen var et faktum. Følte seg litt tung i prolog, men gikk seg i form utover i heat. Anton Person swe ble 3a. Svein Berg Fines på 17 plass. Men uten  en uheldig bevegelse i siste sving, kunne dette blitt mye bedre. NT kretslags løpere kom ikke videre fra prolog.

På damer junior sprint ble Henning Skilags Lea Fischer på en fin 7 plass. I senior damer ble Julie Viktoria Berg fra Leksvik og NT Kretslag nr 7 Anikken Jørgensen Varden og NT kretslag nr 12.

I herrer junior ble Frols løpere Magnus Norøy nr 17 og Oddmund Haugnes nr 28

Dette ble nok en meget fin helg i Bruksvallarna med en god venn Per Olav Fines.

Der er noe så gått med dette arrangement. En kan luske rundt å ta en god prat med kjente og ukjente. En egen ro sprer seg i dette flotte Svenske landskapet.

Stor takk Bruksvallarna.

Mvh Skigal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.