Besøk på Hølonda Skimuseum og hjemme hos Oline Brå.

I dag har skigal hatt nok en stor dag. Avreise på morgen, fra Levanger med snuten mot Skivenn Steinar Nyland på Melhus. Kom dit sammen med 2 gode skivenner fra Verdal. Museumsvenn Håvard Elnes og Sportsentusiast Odd-Helge Roksvåg. Etter en hyggelig kaffe sup hos Steinar. Bar turen videre til Hølånda Skimuseum, der en mega engasjert Anne Kari Lillebudal tok oss vel imot. Datter av Magnar Estenstad, Norsk langrennsløper fra 1948 til 1953, geledet oss vel igjennom historien om flere store skiløpere og hoppere fra Hølånda. Her fikk vi en reise i Idrettslaget Leik`s historie mm. Her var det mye god historie og utstilling av premier, skiutstyr mm.

Dette var meget interessant. Og vår Håvard supplerte underveis med flere nye opplysninger. Oppdatert leksikon innen norsk skisport som han er. Vi fikk høre en spesiell fra Steinar. Det var et par ski som han hadde fått ordnet fra Juha Mieto. Skiene var helt hvite. Dette for at ski fra Mieto sin daværende ski leverandør , ikke hadde ski med nok spenn til den store bamse han var. Et annet fabrikat ble brukt og malt hvit. Skoene på disse skien er 52/53. En artig historie.

Vi fikk litt info om hva dette museum inneholdt av annet, bla en bygdesamling. Så for interesserte anbefales å booke et besøk der oppe. Hølonda Skimuseum ligger på Gåsbakken i Melhus kommune. Kontaktperson Anne Kari Lillebudal.

Fra ve Odd Helge, Håvard, Skigal og Anne Kari

Videre gikk ferden hjem til Oline Brå. Mor til et av norsk langrenn`s største ikon. Legenden Oddvar Brå. Her ble vi virkelig tatt gått i mot. Kaffe og kaker som om vi var prominente gjester. Det ble en virkelig flott prat rundt bordet. Der Oddvar sitt liv ble diskutert. Men også Oline sitt 88 årlige liv på hjemgården Megarden. Det ble et følelsesmessig sterkt flott møte med et fantastisk inkluderende menneske. God lun varm og et gått glimt. Dette var stort. Sånn for en middels opptatt av lokalsport. så fikk sett en pokal som sannsyneligvis er et minne fra Nessegalloppen , merket med Nessegutten emblem.

På slutten av vår reise. Så besøkte vi Statuen av Oddvar utenfor Eid skole på Korsvegen. Denne står flott men utsatt til. Nok en gang er staven brukket. Synd dette ikke kan få stå i fred.

Tusen takk for reisen Steinar Nyland.

Mvh Skigal

Alle bilder er Skigal`s eie og kan kun brukes etter tillatelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.