Besøk i skimuseet Holmenkollen

Hadde gleden av å være gjest i Skimuseet Holmenkollen fredag 10 mai. En bekjent Leder i Skiforeningen Erike Eide hadde ordnet med egen guide Daglig leder for simuseet Birgitte Espeland. Ble gått tatt i mot , med en behørig innføring i oppbygging og tanken bak skimuseet.

Skiforeningen med stiftet i 1803 eier i dag Skimuseet , som også driver Holmenkollen Kultur- og turistanlegg, som er Norges mest besøkte turistanlegg.

Skiforeningen er deleier i World Cup Nordisk Holmenkollen, som arrangerer Holmenkollen Skifest – verdenscupen i nordiske grener.

Skimuseet i Oslo er en samling av ski og annet vinterutstyr. Det ble åpnet i 1923 og eies av Foreningen til Ski-Idrettens Fremme. Frem til 1951 holdt det til i en egen fin bygning (som ble totalskadet i en brann i 1968) ved Frognerseteren (like nord for der Skistua ligger idag). I forbindelse med ombyggingen av Holmenkollbakken i 1951 ble samlingene flyttet til nye lokaler i selve hoppet. Her hadde det tilhold frem til 1983 da nye lokaler ble sprengt inn i fjellet ved siden av hoppet.

Foruten gamle og nye skityper (rundt 800 par) mange som har tilhørt våre fremste idrettsutøvere, og skiutstyr, har Skimuseet skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen med blant annet en kopi av selve teltet som ble reist på Sydpolen i 1911. Museet inneholder dessuten et skimakerverksted, premiesamlinger gitt av vintersportsutøvere og et spesialbibliotek med bøker relatert til vintersport.

Kilde: Wikipedia

Museets oppbygging tar for seg starten med ski som verktøy gjennom ekspedisjoner og jobb mm. Utvikling gjennom 4000 år fra forhistoriske ski til dagens moderne. En utstilling fra håndverk av ski staver og smøring. En utstilling for barna Blåkollen , som er et eventyr land og der barna kan holde seg i aktivitet. Vær og føre utstillingen , som omhandler klima og miljø. Utstillingen vinterglede, Marka, Wall of fame, Kollen, store øyeblikk osv

På slutten av reisen ligger en butikk med mye snacks for besøkende og turister. Samt en masse premier som er utstilt.

Dette ble en meget fin dag i Skimuseet Holmenkollen.

På tur ut ble det å synse litt inntrykk fra arena med omgivelser rundt. Syntes tydlig det ble ropt både Heia Marit, Heia Simen, Heia Martin, heia Therese, Heia Didrik osv osv. Men mulig det er min forskrudde skihjerne som hørte dette.

Et hyggelig besøk hos Skiforeningen på sjefens kontor. Erik er en fin fyr og fortalte om løst og fast.

Takk for meg Kollen. Håper å få komme tilbake på et arrangement.

Alle bilder tilhører skigal.

En sommerlig skihilsen Skigal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.